Accés a l'aula virtual

T'interessa

T'interessa

Portals

accions formatives realitzades

Ves enrere Curs: Esport inclusiu (Ed. 1) - NextGenerationEU

Curs: Esport inclusiu (Ed. 1) - NextGenerationEUa

imagen curso

Data de celebració:

14 al 30 de juny de 2023

Import de la taxa:

Gratüita

Nombre de places:

100

Professorat:

Bloc 1:

 • Laura Jiménez Monteagudo - Doctora en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport per la Universitat Autònoma de Madrid. Màster en Activitat Fisicoesportiva, persones amb discapacitat i integració social en la UAM. Professora d'Esport Adaptat i Didàctica i metodologia de les activitats físiques i esportives en el Grau de Ciències de l'Activitat Física i l'esport de la UCV. Investigadora en l'àmbit de l'activitat física inclusiva.


Bloc 2:

 • Raúl Reina Vaillo - Catedràtic del Departament de Ciències de l'Esport de la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Professor de les assignatures d'Activitats Físiques i Esports Adaptats dels Graus en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i en Teràpia Ocupacional. President de la Comissió de la Classificació del Comitè Paralímpic Espanyol. Director de Classificació de la International Federation of Cerebral Palsy Football.
 • Alba Roldán Romero - Doctora en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport. Professora Ajudant Doctor del Departament de Ciències de l'Esport de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, on imparteix docència en els Graus de Ciències de l'Esport i Teràpia Ocupacional. Secretària de la Càtedra de Discapacitat i Ocupabilitat TEMPE-APSA. Clasificadora Internacional de Boccia i Paracanoe.


Bloc 3 (Atletisme):

 • Celia Maestre Martín - Coordinadora Relleu Paralímpic en la Comuninat Valenciana. Coordinadora de dependència en la FVMP (2009- 2016). Gerent de l’empresa David Casinos Esports. Directora Tècnica de FEDI CV
 • Julio Santodomingo Viguer - Diplomat en Magisteri en l'especialitat de Ciències per la Universitat de València. Entrenador dels equips de futbol sala B2-B3 i futbol 5 (B1) de l'ONCE de València; entrenador dels equips de goalball masculí i femení de l’ONCE de València; entrenador d'atletisme de cecs i persones amb discapacitat visual; entrenador de la Selecció Espanyola de goalball femenina (any 1993) i entrenador de la Selecció Espanyola de tecnificació d’atletisme de la FEDC des de 2011.
 • Raúl González Galeano - Diplomat en magisteri, tècnic superior esportiu, director del projecte Inclusport llançadora esportiva; classificador nacional d'atletisme, boccia, slalom, bàsquet, futbol pc i classificador internacional de fútbol pc. Seleccionador d'eslàlom en cadira de rodes per la FEDPC i director tècnic de empleoaspe.disc club esportiu específic per a esportistes greument afectatsde boccia i slalom.
 • Isabel Hurtado Diaz - Llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport en el INEFC de Barcelona i Màster Universitari en ARD en el Centre Olímpic d’Estudis Superiors. Seleccionadora nacional d’atletisme paralímpic en la Federació Espanyola d’Esports per a persones amb paràlisi cerebral i dany cerebral adquirit (FEDPC). Tècnica-Entrenadora de la Federació Espanyola d'esports per a cecs (FEDC-ONCE). Responsable i coordinadora de l'equip tècnic del projecte Dona i Esport de joves promeses de la FEDC - ONCE. Tècnica-Entrenadora d'atletisme paralímpic en la Federació Espanyola de persones amb discapacitat física (FEDDF).


Bloc 3 (Natació):

 • Núria Caus Pertegaz - Doctora en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport. Llicenciada en Educació Física. Tècnic en natació adaptada. Tècnic del programa Hospi-Esport Alacant. Tècnic amb més de 30 anys d'experiència en paranatació.
 • Luís García Pastor - Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport per la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Entrenador nacional de natació amb més de 15 anys d'experiència en natació adaptada. Classificador nacional de la Federació Espanyola de paràlisi cerebral. Professor d'Activitats fisicoesportives per a la inclusió social en el cicle de Tècnic Superior en Ensenyament i Animació Soci-esportiva.


Bloc 3 (Bàsquet):

 • David Soler Escòrcia - Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport. Grau en Infermeria. Professor associat de Pilota Valenciana i jocs tradicionals - Universitat de València. Monitor d’esports de ASPROMIVISE (entitat que atén persones amb diversitat funcional intel·lectual).

Programa:

Jornada presencial - 16 de juny

 • 10:00 a 10.05 h.: Presentació i inauguració de la jornada - Direcció General d'Esport.
 • 10:05 a 12.30 h.: Taula redona - “Promoció de l'igualtat en l'esport - Inclusió en l'esport de persones amb discapacitat” - Exposició dels continguts que es desenvoluparan en el curs en línia.
 • 12.30 a 13.00 h.: Preguntes dels participants.


Curs en línia - 14 al 30 de juny

 • Bloc 1: Aspectes generals: Història i paradigmes de l'esport per a persones amb discapacitat - Conceptes bàsics en l'esport amb persones amb discapacitat - Barreres i facilitadors en l'esport amb persones amb discapacitat (10 hores).
 • Bloc 2: Com dirigir l'activitat d'esport adaptat: Discapacitat visual - Discapacitat auditiva - Discapacitat física I (problemes d'estructura corporal) - Discapacitat física II (problemes de funció corporal) - Discapacitat intel·lectual - Altres trastorns del neurodesenvolupament - Introducció als sistemes de classificació (10 hores).
 • Bloc 3 (a triar entre):
 1. Aspectes específics de l'atletisme adaptat (10 hores).
 2. Aspectes específics de la natació adaptada (10 hores).
 3. Aspectes específics del bàsquet adaptat (10 hores).

Lloc de celebració:

 • Jornada presencial: Salón d'actes - Conselleria d'Educació, Cultura i Esport - Avinguda de Campanar, 32 - València.
 • Curs en línia: Plataforma E-formació - Escola de l'Esport de la Generalitat.

Termini presentació sol·licituds:

del 8 de maig al 9 de juny de 2023, tots dos inclusivament

Direcció acadèmica:

Escola de l'Esport de la Generalitat

Càrrega lectiva:

30 hores

Públic destinatari:

 • Entrenadores i entrenadors, així com a personal tècnic esportiu de les Federacions esportives de la Comunitat Valenciana.
 • Alumnat de la Universitat Politècnica de València.

Col·labora:

 • Servei d'Estudis Esportius i Societat - Universitat Politècnica de València

Criteris de selecció:

Ordre de prelació:

1. Entrenadors i tècnics esportius de les Federacions esportives de la Comunitat Valenciana (70%).

2. Alumnat de la Universitat Politècnica de València (30%).

Opcional (en funció de places disponibles):

3. Resta d'interessats.

Àrea temàtica:

Esport Adaptat

Tipus Acció Formativa:

Curs

Modalitat:

En línia i Presencial

Codi:

PFP-EE-24-2023

Estat:

Finalitzat

Més informació:

Formació finançada per la Unió Europea - NextGenerationEU