Accés a l'aula virtual

T'interessa

Te interesa

Portals

accions formatives pròximes

Ves enrere Jornada: Diversitat, respecte, igualtat i solidaritat a través de l'esport

Jornada: Diversitat, respecte, igualtat i solidaritat a través de l'esport

imagen curso

Data de celebració:

20 de maig de 2022, de 10 a 13.30 h

Import de la taxa:

Gratuïta

Nombre de places:

60

Professorat:

 • Mikel Ayensa Mazo - responsable de projectes i tresoreria de l’Agrupació Esportiva Ibèrica LGTBI+, soci fundador del Club Esportiu LGTBI+ DRACS València, actual president i vocal d’activisme i formació. Director del torneig de Jocs Taronja en l’edició 2018, capità de l’equip de natació, vocal de comunicació i vocal d’activisme en diferents etapes de Samarucs València LGTB+ Club Esportiu.
 • Javier Gil Quintana - doctor per la Universitat del País Basc i professor en la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport de la Universitat de València, on és membre del grup d'investigació “Activitat Física, Educació i Societat”; membre de la primera Xarxa Nacional d'Investigació sobre Esport i persones LGTBI+ i autor de ponències i publicacions en revistes internacionals sobre aquesta temàtica. A més, és president del Club Esportiu LGTBI+ Samarucs de València i ha format part de la candidatura de València per a albergar la competició internacional Gay Games en 2026.
 • David Guerrero González - va nàixer en Madrid en 1980. És periodista en la Cadena SER, activista social i formador en igualtat de tracte i no discriminació per orientació sexual, identitat o expressió de gènere i prevenció de la LGTBIfobia. President “d’Esport i Diversitat” i responsable de formació en ADI LGTBI+, és asessor especialitzat en aquesta matèria en la Reial Federació Espanyola d’Atletisme i en la Fundació Pedro Zerolo. Va ser impulsor i president de Madrid Titanes, primer club de rugbi LGTBI inclusiu a Espanya. Autor de l'assaig recentment publicat "Corres com una xiqueta".

Programa:

 • 10:00 a 10:05 h.: Presentació jornada - Direcció General d'Esport.
 • 10:05 a 11:00 h.: "La realitat de les persones trans i Intersex en l’esport" - David Guerrero González.
 • 11:00 a 12:00 h.: "Conceptes bàsics sobre la diversitat afectiu-sexual. LGTBIfobia en l’esport i l’Educació Física" - Javier Gil Quintana.
 • 12:00 a 12:30 h.: Descans.
 • 12:30 a 13:30 h.: "Aproximació al masclisme, la LGTBIfobia i la serofobia en els clubs esportius: indicadors i bones pràctiques" - Mikel Ayensa Mazo.

Lloc de celebració:

Videoconferència (aplicació Teams)

Termini presentació sol·licituds:

del 18 d'abril al 18 de maig de 2022, ambdós inclusivament

Direcció acadèmica:

Subdirecció General d'Esport

Càrrega lectiva:

4 hores

Destinataris:

 • Educadors, mestres, professors, pares de família o persones interessades.
 • Gestors de l'esport.
 • Directius i integrants d’òrgans federatius amb inquietud pels aspectes d’igualtat de tracte i no discriminació en l’esport federat.

Àrea temàtica:

Educació

Tipus Acció Formativa:

Jornada

Modalitat:

En línia

Codi:

PFP-EE-02-2022

Estat:

Finalitzat

Més informació:

accions formatives realitzades