Accés a l'aula virtual

T'interessa

T'interessa

Portals

novetats

Ves enrere Webinar: "Els esportistes en la nova llei de l'esport"

Webinar: "Els esportistes en la nova llei de l'esport"

Sessió Webinar - Màster en Dret Esportiu

L'1 de gener de 2023 va entrar en vigor la Llei 39/2022, de 30 de desembre, de l'Esport (LD). Segons la seua exposició de motius, l'objectiu d'aquesta norma és adaptar la normativa vigent a la realitat socioeconòmica actual i futura de l'esport en tots els seus àmbits (l'esportiu, educatiu, sanitari, social i internacional). Doncs bé, l'objectiu d'aquest webinar és analitzar les novetats que aquesta norma introdueix en la relació amb els esportistes no professionals, els esportistes d'alt nivell i d'alt rendiment i els esportistes professionals per compte propi o aliè.

En aquest sentit, prestarem especial atenció a les novetats que aquesta norma introdueix en l'àmbit esportiu-laboral, i que se centren bàsicament en els següents aspectes: la promoció de la igualtat per raó de gènere en l'esport professional; la garantia del dret de l'esportista professional a la rescissió unilateral de la seua relació laboral quan existisca incompliment greu i culpable de l'entitat esportiva; la representació dels esportistes professionals en els procediments concursals dels clubs o entitats esportives; la legitimació per a negociar els convenis col·lectius en l'àmbit de l'esport professional; i altres aspectes nous de la Seguretat Social dels esportistes professionals.

  • Data: Dimecres, 14 de juny de 2023 - 17 h.

 

Ponents:

  • Presentació: Alberto Palomar Olmeda - Professor titular (Acred.) de Dret Administratiu. Magistrat del contenciós-administratiu (EV). Advocat. Soci Broseta (EV). Advocat. Soci Broseta Advocats. Codirector del Màster de Formació Permanent en Dret Esportiu de la Universitat de València.
  • 17:00 h. - "Els esportistes no professionals" - Dra. Amparo García Rubio - Professora Titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social. Professora del Màster de Formació Permanent en Dret Esportiu de la Universitat de València.
  • 17:40 h. - "Els esportistes d'alt nivell i d'alt rendiment" - Dra. Mercedes López Balaguer - Catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social. Professora del Màster de Formació Permanent en Dret Esportiu de la Universitat de València.
  • 18:00 h. - "Los deportistas profesionales" - Dra. Remedios Roqueta Buj - Catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social. Professora del Màster de Formació Permanent en Dret Esportiu de la Universitat de València. Vocal del Tribunal de l'Esport de la Comunitat Valenciana.
  • 18:50 h. - "La Seguretat Social dels esportistes professionals" - Dra. Celia Fernández Prats - PDI Contractada Doctora. Professora del Màster de Formació Permanent en Dret Esportiu de la Universitat de València.

Veure altres novetats