Accés a l'aula virtual

T'interessa

T'interessa

Portals

accions formatives pròximes

Ves enrere Curs: Promoció de la igualtat en l'esport - igualtat de gènere (Ed. 1) - NextGenerationEU

Curs: Promoció de la igualtat en l'esport - igualtat de gènere (Ed. 1) - NextGenerationEUa

imagen curso

Data de celebració:

17 de maig al 2 de juny de 2023

Import de la taxa:

Gratuïta

Nombre de places:

80

Professorat:

  • Kety Balibrea - és tècnica superior del Servei d'Estudis Esportius i Societat de la Universitat Politècnica de València. Actualment també forma part de la Càtedra d'Estudis Esportius d'aquesta entitat i la Generalitat Valenciana. Els seus estudis s'han centrat en el camp de l'esport i la integració social. Entre les seues publicacions més significatives figuren els llibres "Dona, esport i exclusió: experiències europees d'inserció per l'esport" (2005) i Esport en els barris: integració o exclusió social (2011). També ha publicat diversos articles en revistes especialitzades com a Àgora per a l'Educació Física i l'Esport i Apunts d'Educació Física i Esport.
  • Lucía Carmona Álamos - és gestora esportiva especialitzada en Esport, Dona i Igualtat. Actualment és responsable de l'àrea Dona i Hoquei de la Federació d'Hoquei de la Comunitat Valenciana i imparteix xarrades i formacions sobre coeducació en l'activitat física i l'esport, igualtat en l'esport, qüestions vitals en la salut de les esportistes en col·legis i instituts, clubs i federacions esportives i institucions públiques.

  • Paloma Escamilla Fajardo - doctora en Activitat Física i Esport per la Universitat de València. Actualment professora d'Educació Física en Educació Secundària i Batxillerat. Entre els seus interessos d'investigació es troba l'emprenedoria esportiva, la motivació cap a l'esport extraescolar i l'esport des d'una perspectiva de gènere.

  • Sandra Molines Borrás - llicenciada i doctora en Psicologia. Professora a Florida Universitària. Especialista en temes vinculats amb la coeducació i especialment als patis escolars. Consultora en el disseny de Plans d'Igualtat empreses i posteriorment assessora a centres educatius en el disseny de Plans coeducatius de centre i detecció del sexisme als patis. Ponent en diferents Jornades i congressos sempre vinculats amb la coeducació i la Perspectiva de gènere. Professora en Màster i postgraus d'Igualtat d'Oportunitats. Autora de diferents articles i de la guia de Patis Coeducatius - Generalitat Valenciana.

  • Antonio Santos Ortega - és professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València. Ha realitzat investigacions sobre l'ús de l'esport per a millorar les condicions de vida de col·lectius socialment desfavorits: des de joves en barris amb problemes socials fins a immigrants, passant per dones en situacions d'exclusió. El seu últim llibre és: Santos, Antonio; Muñoz, David i Grau, Arantxa. (2021) Dona i esport en la Comunitat Valenciana. Gènere, desigualtats esportives i bones pràctiques per a la igualtat. València: Càtedra d'Estudis Esportius de la Universitat Politècnica de València - Editorial UPV. Igualment, ha publicat articles en revistes especialitzades com Apunts d'Educació Física i Esport o Feminismes. En tots aquests treballs, s'ha cercat analitzar el paper de l'esport i l'activitat física com mig facilitador de la igualtat i de la integració social.

  • Víctor Soler Penadés - professor doctor per la Universitat de València a Florida Universitària. En ella imparteix dos mòduls de l'àrea de la sociologia en els Graus de mestre/a en educació primària i en educació infantil. Participa en l'equip d'investigació “Educació i benestar”. La seua trajectòria investigadora se centra en processos d'èxit i fracàs escolar, trajectòries escolars, gènere i educació, atenent en els últims anys el camp de l'esport des d'una perspectiva de gènere.

Programa:

Jornada presencial - 19 de maig

  • 10:00 a 10.05 h.: Presentació i inauguració de la jornada - Direcció General d'Esport.
  • 10:05 a 12.30 h.: Taula redona - “La igualtat de gènere en l'esport” - Exposició dels continguts que es desenvoluparan en el curs en línia
  • 12.30 a 13.00 h.: Preguntes dels participants.


Curs en línia - 17 de maig al 2 de juny

  • Bloc 1: Les desigualtats de gènere en l'esport. Estereotips i polítiques esportives (5 hores).
  • Bloc 2: Aspectes socioesportius. Les fractures biogràfiques de l'esport femení (10 hores).
  • Bloc 3: Aspectes psicològics i biològics en relació a l'esport femení (5 hores).
  • Bloc 4: La perspectiva de gènere en l'àmbit federat (10 hores).

Lloc de celebració:

  • Jornada presencial: Salón d'actes - Conselleria d'Educació, Cultura i Esport - Avinguda de Campanar, 32 - València.
  • Curs en línia: Plataforma E-formació - Escola de l'Esport de la Generalitat.

Termini presentació sol·licituds:

del 3 d'abril al 12 de maig de 2023, tots dos inclusivament

Direcció acadèmica:

Escola de l'Esport de la Generalitat

Càrrega lectiva:

30 hores

Públic destinatari:

  • Entrenadores i entrenadors, així com a personal tècnic esportiu de les Federacions esportives de la Comunitat Valenciana.
  • Alumnat de la Universitat Politècnica de València.

Col·labora:

  • Servei d'Estudis Esportius i Societat - Universitat Politècnica de València

Criteris de selecció:

Ordre de prelació:

1. Entrenadors i tècnics esportius de les Federacions esportives de la Comunitat Valenciana (70%).

2. Alumnat de la Universitat Politècnica de València (30%).

Opcional (en funció de places disponibles):

3. Resta d'interessats.

Àrea temàtica:

Educació

Tipus Acció Formativa:

Curs

Modalitat:

En línia i Presencial

Codi:

PFP-EE-21-2023

Estat:

Finalitzat

Més informació:

Formació finançada per la Unió Europea - NextGenerationEU

accions formatives realitzades